Тренировки

Ето и нашите предложения за тренировки, с които да подпомогнете процеса на отслабване.

Най-добрите упражнения за бързо отслабване

Защо са ефективни физическите упражнения? Защото те са важни за поддържането на човека в добра физическа форма и добро здраве. Упражненията са способни да направят това, което нито една диета не може. А балансираното хранене без комплекс от упражнения не може да донесе оптимален резултат. Предлагаме на вниманието ви най-добрите упражнения за бързо отслабване в областта на корема, ръцете, краката и талията. Изпълнявайте тренировките редовно. Можете да ги правите у дома, а това ви освобождава от допълнителни разходи, като да посещавате фитнес зала.

Упражнения за корема
1. Поставете крака на широчината на раменете. Наклонявайте се напред, като веднъж с десния лакът докосвате лявото колято, а след това с левия лакът – дясното коляно. Какво ни проваля при спазването на диета?
2. Заемете легнало положение на пода, краката не бива да се мърдат. Фиксирайте ги под дивана, например. Повдигайте тялото си, стараейки си да не прегъвате гърба.
3. Легнете на пода, а краката сгънете в коленете. Вдишайте и задържете дъха си няколко секунди. В това време вдигнете от пода раменете и главата си. Останете в това положение за известно време и след това бавно се върнете в изходна позиция.

Упражнения за краката
1. Кляканията са идеалното упражнения за бързо отслабване на краката. Изпълнявайте ги бавно, като държите изправен гърба.
2. Седнете на пода, изпънете краката напред, като се опирате на двете си ръце. Повдигайте краката си нагоре – на около 10 см височина, и ги разтваряйте встрани.
3. Седнете на стол и сложете книга между коленете си. Стиснете книгата между краката си и дръжте мускулите в напрежение 30 минути. Посочените упражнения правете в няколко серии по колкото можете повторения. Например, започнете с 4 серии по 10-15 повторения. С времето увеличете натоварването на 5 серии по 20-30 повторения.

Упражнения за талията
1. Застанете прави с широко разтворени крака. Поставете длани на врата. Започнете да правите наклони встрани. Старайте се да държите гърба изправен и се накланяйте, колкото се може повече. Повторете 8-12 пъти.
2. Вземете дълга пръчка, поставете я зад врата и я обхванете със сгънати в лактите ръце. Започнете да
правите извивания встрани. Внимавайте – трябва да се извива само горната част на тялото, а тазът да остава неподвижен. Повторете 8-12 пъти.
3. Изходно положение – както в упражнение 2. Трябва да усложните извиванията, като ги съчетаете с наклони. При наклоните линията на раменете трябва да бъде паралелна на пода. Повторете 4-8 пъти.
4. Легнете по гръб. Сгънете крака в коленете и ги поставете на пода. Левия крак сложете върху десния. Лявата ръка опънете настрани с дланта нагоре, а дясната поставете зад тила. Започнете да правите коремни преси, като повдигате гръдния кош по диагонал към лявото коляно, докато десният лакът не го
докосне. След това отпуснете внимателно. Повторете 4-8 пъти и сменете страните.
5. Легнете по гръб, сгънете крака в коленете. Сложете ръцете покрай тялото. Започнете да правите коремни преси, като последователно докосвате с лявата ръка дясното коляно и с дясната ръка – лявото коляно. Важното е лопатките напълно да се отделят от пода. Повторете 4-8 пъти.
6. Лежейки по гръб, повдигнете леко сгънатите крака и ги кръстосайте. Отпуснете краката в дясно, след това ги върнете в изходно положение. Сменете местата на краката и ги отпуснете на другата страна, след което ги върнете обратно. Повторете 8-12 пъти.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Супер дупе: Най-добрата гимнастика за стягане

Тези седем лесни, но ефективни упражнения ще стегнат бедрата и корема ти за отрицателно време. След това обуй най-прилепналите си дънки и изложи всичко на показ.

Дънките са рядко практично облекло, което се комбинира успешно както с взета от гаджето тениска, така и със скъп топ и бижута. Нищо чудно, че си готова да дадеш едно малко състояние за панталони от деним, които наистина ти отиват и карат мъжете да обръщат глава след теб. Стегнати бедра, изваяна талия, плоско коремче и оформено дупе са тайната на перфектния външен вид в дънкова опаковка.
А сега добрите новини: тренирането на точно определени проблемни зони може подчертано да ги тонизира. Например паласките, наричани нашега „любовни дръжки“, които висят неестетично от дънките ти с ниска талия, могат да бъдат отстранени с малко упоритост и работа върху мускулите в областта на корема. И това е само началото. Включи се в нашия курс по гимнастика три пъти седмично за два месеца и ще влезеш в панталоните на твоите мечти.

Стегни бедрата

Ножици
А
Легни по гръб с ръце до тялото и длани надолу. Вдигни крака перпендикулярно на земята.
Б
Свий корема си и отвори краката колкото можеш по-широко (докато не усетиш напрежение във вътрешната част на бедрата). Стегни ги и започни да ги кръстосваш като ножици, така че първо десният крак да минава над левия, а после обратно – общо 20-25 пъти. Отвори краката отново нашироко, и повтори серията още веднъж.

Странични мускули
А
Застани в разкрачен стоеж и отпусни ръцете свободно покрай тялото си.
Б
Изпъни и вдигни единия си крак колкото се може по-нагоре. Когато усетиш придръпване в мускулите на задната част на крака, спри и задръж в това положение за няколко секунди. Върни се към стартова позиция и повтори движението 20 пъти, без да докосваш с пръсти или пета пода.

Мост а ла Пилатес
А
Легни по гръб с ръце до тялото и длани надолу. Сгъни краката си в колене, така че да правят 90 градуса с пода, и леко повдигни таза нагоре.
Б
Повдигни таза още по-нависоко, стегни дупето и изпъни десния крак нагоре. Свали малко надолу таза, така че да почувстваш по-силно напрежение. Направи 20 повторения, а след това смени крака.

Унгарски танци
А
Застани в разкрачен стоеж и сложи ръцете на кръста си. С левия крак отстъпи назад около 90 см и приклекни и с двата крака, като се стараеш дясното бедро да е успоредно на пода. Лявото коляно в същото време трябва да е на около 5 см от земята.
Б
Наведи се напред, така че дясното бедро да поеме по-голямата част от тежестта и се върни назад. Направи 10 повторения. Смени краката.

Свещ
А
Легни по гръб с опънати нагоре крака. Ръцете са покрай тялото, дланите са на пода.
Б
Свивайки корема си, вдигни краката нагоре и назад към главата и отлепи от пода дупето. След като си се извила по този начин се върни в изходна позиция и повтори упражнението 15-20 пъти.

Дъска
A
Легни с лицето надолу, опирайки се на сгънатите пръсти на краката и на ръцете от китките до лактите.
Б
Повдигни тялото си нагоре, оставайки опряна на пръстите на краката, но така, че тежестта да пада на лактите. Стегни коремните си мускули и се постарай тялото да е изпънато в права линия за около 20-60 секунди (колкото издържиш). Повтори го 5 пъти.

Усуканици
А
Седни на пода със сгънати в коленете крака, гърбът е назад (доколкото можеш), а ръцете са изпънати напред, като се стараеш да са успоредни на пода.
Б
Завърти тялото от кръста нагоре надясно, сякаш протягайки дясната си ръка силно назад, докато лявата още сочи напред. Задръж десет секунди, а после се върни в центъра. Направи 10 усуканици, а после смени страните.